Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΟΔΕΥ...



               ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΟΔΕΥ

πως πρέπει να αντιδράσετε μόλις πάρετε στα χέρια σας το διαγώνισμα του ΑΟΔΕΥ στις πανελλήνιες...



  Εξειδικευμένες οδηγίες στο συγκεκριμένο μάθημα δεν μπορούν να δοθούν. Οι μαθητές που έχουν μελετήσει, προγραμματισμένα και μεθοδικά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα αποδώσουν άριστα (18-20). Ωστόσο οι κάτωθι γενικές κατευθύνσεις μπορούν να φανούν αρκετά χρήσιμες σε όλους τους μαθητές.
-         Διαβάστε με μεγάλη προσοχή τα θέματα και κατανοήστε πλήρως τι
     ακριβώς σας ζητάνε.
-         Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Ο χρόνος δεν σας πιέζει στο συγκεκριμένο μάθημα. Η βιασύνη είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα.
-          Μείνετε ήσυχοι και ψύχραιμοι. Ότι μάθατε…μάθατε! Το άγχος δεν θα σας αφήσει να γράψετε ούτε αυτά που ήδη γνωρίζετε.
-         Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε από την ομάδα Α., δηλαδή τα σωστό – λάθος και τα πολλαπλής επιλογής. Μην τα υποτιμήσετε…χρειάζονται προσοχή. Αν δεν είστε σίγουροι για κάποιο Σ-Λ κατά 99% σωστή απάντηση είναι αυτή που σκεφτήκατε πρώτη.
-         Όσον αφορά τις ερωτήσεις ανάπτυξης χρήσιμο είναι να θυμάστε ότι:   
1.     ξεκινήστε από τις ερωτήσεις που ξέρετε καλύτερα
2.     αφήστε στο τέλος τις ερωτήσεις που δεν γνωρίζετε (ευχόμαστε να μην υπάρχουν τέτοιες)
3.     αν δεν τα θυμάστε ακριβώς όπως τα γράφει το βιβλίο, τότε να γράψετε το νόημα.
4.     θυμηθείτε τις λέξεις κλειδιά και τους πλαγιότιτλους.
-         Μία καλή μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει στις ερωτήσεις ανάπτυξης είναι η ακόλουθη: πριν να ξεκινήσετε γράψτε στο πρόχειρο του απαντητικού σας τετραδίου ένα διάγραμμα της απάντησης. Δηλαδή, τις λέξεις κλειδιά και τους πλαγιότιτλους των φράσεων και παραγράφων, που θα σας θυμίσουν ολόκληρη την ενότητα που πρέπει να απαντήσετε. Έτσι θα αισθανθείτε περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια.
-         Όταν με το καλό τελειώσετε τις απαντήσεις σας, μη βιαστείτε να δώσετε το τετράδιό σας στους επιτηρητές. Διαβάστε με μεγάλη προσοχή και κριτική διάθεση ότι έχετε γράψει.

                                                      ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Κ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

Νίκος Κοζάκος 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου