Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Management και ηγεσία

Συμβουλές 140 χαρακτήρων από ηγέτες επιχειρήσεων



Ζητήσαμε από αρκετούς επιφανείς ηγέτες επιχειρήσεων και  συμβούλους management να χρησιμοποιήσουν το Twitter και να μάς δώσουν από μία συμβουλή που αν ακολουθήσουμε θα βελτιώσουμε τη ζωή μας και την καριέρα μας το 2013. Παραθέτουμε εδώ όσα είχαν να πουν με 140 χαρακτήρες ή και λιγότερους:

Το 2013 να θυμάστε παρακαλώ να είστε ευγενικοί ο ένας απέναντι στον άλλο. Μέσα αλλά και έξω από τις επιχειρήσες, οι καλοί τρόποι σε πανε μπροστά. Σας ευχαριστώ.

-Richard Branson, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Virgin

Η μεγαλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι η μεγαλύτερη συμβουλή που μου έχει δοθεί: να είσαι ταπεινός. Με έχει αλλάξει και το σκέφτομαι κάθε μέρα.

-Clay Christensen, καθηγητής του Χάρβαρντ και συγγραφέας του βιβλίου “How Will You Measure Your Life?”


Μην προσπαθείτε να τραβάτε το ενδιαφέρον: προσπαθήστε να ενδιαφέρεστε.

Ping-Fu, Διευθύνων Σύμβουλος, Geomagic και συγγραφέας του βιβλίου “Bend, Not Break”

Αφιερώστε 1 ώρα την εβδομάδα για να προσφέρετε φιλοξενία στο γραφείο σας: ανοίξτε την πόρτα σας, μπλοκάρετε την ατζέντα σας και καλέστε την ομάδα σας να περάσει και να μοιραστεί μαζί σας.

-Caroline Ghosn, διευθύνουσα σύμβουλος, the Levo League

Σταματήστε να αγωνιάτε για προσωπικές αποφάσεις και ξεκινήστε απαντώντας στο «Τι θα συμβούλευα τον καλύτερο μου φίλο να κάνει σε αυτή την περίπτωση;».

-Chip και Dan Heath, συγγραφείς του «Made to Stick» και «Decisive: How to Make Better Choices in Life and Work»

Βάλτε σε σειρά βάσει σημαντικότητας τις δουλειές σας και ελέγξτε το χρόνο σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εστιάσει σε αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

-Sheena S. Iyengar, καθηγήτρια, Columbia Business School

Να έχετε θάρρος να πάρετε το ρίσκο για ένα νέο προϊόν, υπηρεσία ή επιχειρηματικό μοντέλο που δεν έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν.

-A.G. Lafley, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος, Procter & Gamble (PG), και ένας από τους συγγραφείς του “Playing To Win: How Strategy Really Works”

Πάρετε την απόφαση να ξεφύγετε από τον δικό σας μπούσουλα το 2013, εστιάζοντας σε αυτή τη μία εμπειρία, τον έναν μέντορα ή μία συμπεριφορά που θα σας μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο.

-Stephen A. Miles, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Miles

Παρακάμπτετε τις ιεραρχίες με το να διδάσκετε στα ανώτερα στελέχη να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις από όσες απαντούν και δώστε περισσότερη εξουσία στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

-Vineet Nayar, Διευθύνων Σύμβουλος, HCL Technologies

Να εννοείτε αυτό που λέτε, να μένετε πιστός και συνεπής στην τήρηση των αρχών σας. Μην προσπαθείτε να ελέγχετε τους ανθρώπους: συνδεθείτε μαζί τους. (@ DovSeidman)

-Dov Seidman, Διευθύνων Σύμβουλος, LRN και συγγραφέας του “HOW: Why HOW We Do Anything Means Everything”

Ο Brady είναι ανώτερος συντάκτης στο Bloomberg Businessweek στη Νέα Υόρκη.
 
ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου