Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Γλώσσα Σώματος (μη λεκτική επικοινωνία)

To παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα άρθρου του Πάνου Τσαγκαράκη για τις συμπεριφορές που πρέπαι να αποφεύγουν οι επίδοξοι ηγέτες. Το άρθρο από μόνο του έχει αρκετό ενδιαφέρον και προτείνουμε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ.
Ο λόγος όμως που το παραθέτουμε, είναι για να γίνει σαφέστερη η έννοια της γλώσσας του σώματος (μη λεκτική επικοινωνία), που αναλύεται στο κεφάλαιο της επικοινωνίας, στο σχολικό βιβλίο του ΑΟΔΕΥ.
 


   Η επικριτική γλώσσα του σώματος
 
 "  Οι μελέτες δείχνουν ότι κάπου μεταξύ 75% με 90% των επιπτώσεων που έχει μια συνάντηση προέρχεται από τη μη-λεκτική επικοινωνία μας, και ο τόνος είναι ένα βασικό συστατικό αυτής της επικοινωνίας. Μην κάνετε σχόλια στους άλλους με τρόπο που ακούγεται αξιολογικός, σκληρός ή συγκαταβατικός, αν αυτό δεν είναι πραγματικά στις προθέσεις σας αλλά πρόκειται απλώς για μια αντίδραση της στιγμής.
   Στη μη-λεκτική επικοινωνία που πρέπει να αποφεύγετε περιλαμβάνονται το συνοφρυωμένο πρόσωπο, τα παράξενα βλέμματα (αυτά που λένε «είσαι ηλίθιος;»), η σκληρότητα και ο σαρκασμός. Αν και φαινομενικά δεν είναι σημαντικές, κάθε μία από αυτές τις λεπτές παρεκκλίσεις δημιουργεί σοβαρή ζημιά σε μια σχέση."

http://www.reporter.gr/Apopseis/MarketingBrowser/Panos-Tsagkarakhs/item/228492-Symperifores-pros-apofygh-gia-epidoxoys-hgetes



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου