Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Στατιστικά ΑΟΘ κ ΑΟΔΕ 2012!

  Εμφανώς υψηλότερες επιδόσεις σχετικά με πέρυσι σημείωσαν οι υποψήφιοι που επέλεξαν να εξεταστούν στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ). 
  Συγκεκριμένα οι αριστούχοι της κλίμακας 18 – 20 φέτος ήταν 33,8% έναντι του περσινού 23,52% και αντίθετα οι υποψήφιοι που σημείωσαν χαμηλές επιδόσεις, δηλαδή έγραψαν κάτω από την βάση του 10, φέτος ήταν 25,54% ενώ πέρυσι άγγιξαν 36,08%.
 
  Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή του μαθήματος ΑΟΘ, άμβλυνε κατά κάποιον τρόπο, τυχόν προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις χαμηλές επιδόσεις που παρατηρήθηκαν στο μάθημα της φυσικής και των μαθηματικών κατεύθυνσης.

  Το γεγονός αυτός δικαιώνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι η επιλογή του μαθήματος ΑΟΘ, έχει περισσότερα οφέλη και πραγματικά αξίζει τον κόπο κάποιος υποψήφιος να εξετασθεί σε αυτό το 7ο μάθημα. Ο λόγος είναι διττός, ο μαθητής από τη μία διευρύνει τις γνώσεις του σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο επιστημονικό τομέα και συγχρόνως αυξάνει τον γενικό βαθμό πρόσβασής του.

  Σε ότι αφορά τώρα στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη συγκριτικά με το 2011. Έτσι οι αριστούχοι στην κλίμακα 18 – 20 σταθεροποιήθηκαν στο περσινό επίπεδο του 30%, όπως και στην αντίπερα όχθη οι μαθητές που έγραψαν κάτω από την βάση του 10 κυμάνθηκαν κοντά στο ίδιο επίπεδο (27% φέτος ενώ πέρυσι αντίστοιχα το ποσοστό ήταν 29,34%).


  Τα στατιστικά στοιχεία απλά επαληθεύουν ότι το μάθημα Α.Ο.Δ.Ε. δεν κρύβει εκπλήξεις και σχεδόν πάντα ανταμείβει τους μαθητές εκείνους που το προσεγγίζουν με συνέπεια και μέθοδο, χωρίς να μεταθέτουν για τις τελευταίες εβδομάδες πριν την εξέταση το διάβασμά του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου